Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem

Üdvözöllek a könyvek Világába, kérlek nézz be hozzám, akár válogathatsz kedvedre. Olvasni jó, itt elfelejtheted a gondodat, mert a Könyv Szelleme segit megvigasztalni, csak kérd szívvel. Az Időtlen szerelem Kerstin Gier fantasyjának rajongói oldala.

Heartland.
heartland1.jpg

 egy dráma, mely Amy Flemingről szól, aki különleges érzékkel bánik a lovakkal. Ezen képességét anyjától örökölte, aki azonban a történet elején meghal egy viharban. A kislány magára marad, ám úgy dönt, folytatja anyja feladatát: lelkileg és testileg sérült lovakon segít. A történetet Lauren Brooke írta meg könyvként, majd később filmet is készítetettek a Heartlandből.


A Heartland farmot lovak számára alakították ki Virginia állam lankáin – ám sokkal több egyszerű lovas farmnál. Nincs még egy hozzá fogható hely: a múlt sebei itt begyógyulnak, és a rémült, bántalmazott lovak megtanulják, hogyan bízzanak ismét az emberekben.

Amióta csak az eszét tudja, Amynek Heartland volt az otthona. Itt figyelte, hogy az anyukája bizalommal és reménnyel tölti meg az egykor vad, rémült lovak szívét. És Amyben is megvan az anyukája képessége: a lovakra hangolódva megérti, mire van szükségük. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek nem szabad szem elől veszítenie, amit az anyukája tanított neki – őszintén hinnie kell benne, hogy Heartland a csodák birodalma.

 

Vajon milyen könyvboritója lesz a Magyarországi Könyvmolyképzős kiadásnak.

Szereplők.
minta1.jpg

Amy Fleming.


amber-marshall-autograph.jpg

Amber Marshall
Heartland
P.O. Box 2640
Calgary, AB T2P 2M7
Canada.

Heartland
(Post-office Box)
P.O. Box 2640
Calgary, AB T2P 2M7
Canada.

Secondary Address:

Amber Marshall
Noble Caplan Abrams
1260 Yonge Street
2nd Floor
Toronto, ON M4T 1W6
Canada


 

Amy különleges lány, a lovak iránti szeretetét, valamint azt a különleges képességet, melyet sokan "suttogásnak" neveznek anyjától örökölte. Békés élete azonban fenekestül felfordul mikor édesanyja, Marion Fleming egy viharban meghal. Mivel Amy vette rá a nőt, hogy a vihar ellenére induljanak el, és mentsenek meg egy lovat, így a lány bőnösnek érzi magát anyja halála miatt. Ez a történet során többször szerepet játszik, Amynek időbe telik míg rájön, hogy ez valójában nem az ő hibája. A viharban megmentett ló végül a saját lova lesz, s a Spartan nevet kapja. Amy és Spartan díjugratnak nagyon hosszú ideig, ám az utolsó részek során inkább a szabadidomítással (natural horsemanship) foglalkoznak.

Louise Fleming.

Lou Amy nővére. Egy angliai iskolában tanult mikor apjuk elhagyta a családot, ezután pedig egy New York-i irodában kezd dolgozni. Anyjuk halálakor azonban mindent ott hagy, s hazajön a Heartland farmra és kezébe veszi a farm irányítását. Lou, húgával ellentétben retteg a lovaktól, mióta apja egyszer megsérült. Egyedül a kis shetlandi pónit, Cukorfalatot (avagy a könyvbeli nevén: Sugarfoot-ot) közelíti meg bátran. Lou kreatív és szívügye a farm remek vezetése, mindent megtesz, hogy híressé tehesse és közben rengeteg új dolgot vezet be, melyet a család lassan mindig elfogad.

Ty Borden.

Tynak nehéz gyerekkora volt, anyja elhagyta, apja pedig sokat ivott. Ezután került egy javítóintézetbe. Marion Fleming azonban magához veszi a fiút, aki lassan hozzászokik az itteni életet és szoros barátságot alakít ki Amyvel. Egy idő után azonban a barátság kezd inkább szerelemmé válni, ám Amy nem igazán meri ezt beismerni, ugyanis fél, hogy megváltozik a fiúval való kapcsolata. Azonban lassan rájön, hogy nem tud csak Ty barátja lenni. A történetben átvészelnek vitákat, szörnyűségeket, sérüléseket többször is.

Jack Bartlett.

Jack Marion apja, vagyis Amy és Lou nagyapja. Bár már nem túl fiatal, de ő maga is kiveszi rendesen részét a farm életében, s többször is szembekerül Lou farmalakító terveivel, hiszen nagyon ragaszkodik birtokához. Timmel, Amy és Lou apjával pedig rossz viszonya van, nem tudja elfeledni, hogy mit is tett Marionnal. Jack egyébként egykor hatalmas rodeós volt.

Tim Fleming.

Tim Lou és Amy apja. A család életéből azonban eltűnik, még mikor Amy 2 éves volt, ennek pedig a gyógyszerek, kábítószerek az okai. Tim azonban lassan összeszedi magát, s mikor Lou felveszi vele a kapcsolatot visszatér. Amy lassan tudja elfogadni apját, ám Jack még hosszabb ideig nem köt vele békét. Lassacskán a történet állandó szereplőjévé válik, miközben szorosabbra fűzi kapcsolatát lányaival. Tim rodeós volt, egy sérülés azonban megakadályozza, hogy tovább folytassa. Kedves lova, Pegazus a történetben pusztul el.

Scott Cardinal.

Scott a Heartland farm állatorvosa, aki mindenben segít Amynek. Scott egy ideig együtt járt Louval, ám a kevés szabadidejük az együtt töltött idő kárára vált, ez a pár felbomlásához vezetett. Ty a későbbiekben gyakornokként csatlakozik Scotthoz.

Ashley Stanton.

Ashley a Brian Ridge (a könyv szerint: Green Birar) lovasiskola vezetőjének a lánya, egyben Amy ellensége. Ash gazdag, mindent megkap amit akar. Apollo nevű versenylovával többször indulnak Amy és Spartan ellen díjugratásban. A két lány közt komoly ellentét húzódik, azonban a Fleming és a Stanton család farmja közt is: Heartlandben sérült lovakon segítenek természetes gyógymódon, Brian Ridgeben azonban "gombnyomásra működő" tökéletes eredményt nyújtó versenylovakat képeznek durva módszerekkel. Amy és Ashley barátnők lesznek mikor Amy segít visszaszerezni Apollo-t, Ashley lovát.

Caleb Odell.

A film szerint Amy-vel is volt együtt, de Ashley-t szerette akit nem sokkal a film vége felé feleségül vett. A fiú rodeózik. De a végén elveszíti Ashley-t, és segít Amy-nek és Ty-nak.

Melory Wells.

Egy nagyszerű, vidám és életre kész kislányból nagylánnyá érik a forgatások idején. A családja Heartland mellett élt, s itt tanult lovagolni.

 

Lovak.

Pegazus.

Tim egykori lova, Marion sokat foglalkozott vele, s Amy számára pedig egy emléket jelent édesanyjáról. Az öreg ló azonban a történetben meghal.

Spartan.

A herélt a balesetkor kerül Amyhez. A lány lassan megérti, hogy Spartan az egyetlen aki igazán tudja, hogy mit érez, hiszen ő is átélte a balesetet. Lassan közel kerülnek egymáshoz és díjugratni kezdenek együtt. Egy ideig még versenyekre is járnak. A könyvben azonban Spartant elviszi a régi tulajdonosa és helyébe Sundance lép, Amy új pónija. A filmben azonban mindvégig a lánnyal marad, s a végén még szabadidomítani is kezdenek.

Apollo.

Ashley versenylova, akinek a homlokán egy S betűre emlékeztető jegy van. Wal, Ashley édesanyja eladja ám utána visszakerül a lányhoz.

Harley.

Ty lova akit Spartan keresése közben vesz meg egy aukción. Mikor Ty és Scott balesetet szenvednek Amy vele indul megkeresni őket.

 

Heartland

- sorozat -

(2007)

 

Amy-nek Heartland az otthona, amióta az eszét tudja: kiskorától figyeli, ahogyan édesanyja a lovakkal törődik. A lány örökölte anyja természet adta tehetségét, ért a lovak nyelvén. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek hinnie kell a csodákban, ahogyan édesanyjától tanulta.


Nemzet: kanadai
Stílus: dráma, sorozat.


Heartland stáblista

 

Szereplők:
Amber Marshall
Amy Fleming

Michelle Morgan
Samantha Louise Fleming

Shaun Johnston
Jack Bartlett

Chris Potter
Tim Fleming

Graham Wardle
Ty Borden

Jessica Amlee
Mallory Wells

Nathaniel Arcand
Scott Cardinal

Kerry James
Caleb Odell

Cindy Busby
Ashley Stanton

Greta Onieogou
Soroya Duval

Wanda Cannon
Val Stanton

Gabriel Hogan
Peter Morris

Jessica Steen
Lisa Stillman

Jake Church
Jake Anderson

Tatiana Maslany
Kit Bailey

Anna Ferguson
Mrs. Bell

Miranda Frigon
Janice Wayne

Sam Duke
Shane

Torrance Coombs
Chase Powers
 
 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 450
Heti: 520
Havi: 9 133
Össz.: 382 141

Látogatottság növelés
Oldal: HEARTLAND-LAUREN BROOKE
Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem - © 2008 - 2019 - vorospottyos-konyvek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »