Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem

Üdvözöllek a könyvek Világába, kérlek nézz be hozzám, akár válogathatsz kedvedre. Olvasni jó, itt elfelejtheted a gondodat, mert a Könyv Szelleme segit megvigasztalni, csak kérd szívvel. Az Időtlen szerelem Kerstin Gier fantasyjának rajongói oldala.

Cassandra Clare amerikai írónő hozta létre A végzet ereklyéi című könyvsorozatot. A sorozat nagy népszerűségnek örvend, mind Magyarországon, mind külföldön. Nem meglepő, hogy már több, mint másfél éve birtokolja a 2. helyet a New York times bestseller listáján.

A történet egy bizonyos urban fantasy, vagyis a mi világunkban titkosan léteznek a természetfeletti lények. Ezeket a lényeket a könyvekben előszeretettel nevezik Alvilágiaknak (Downworlders), ők a vámpírok (démon energiával fertőzött emberek), a vérfarkasok (szintén démon energiával fertőzött emberek), a tündérek (az angyalok és a démonok gyermekei) és a boszorkánymesterek (az emberek és a démonok gyermekei). Felettük álnak a nephilimek, azaz az Árnyvadászok. A nephilimek legendája szerint az első Árnyvadász egy Jonathan Shadowhunter nevű ezer évvel ezelőtt élt ember volt. Mikor a világot démonok rohanták le, Jonathan Shadowhunter egy boszorkánymester segítségével megidézte Raziel angyalt, ki nephilimet csinált néhány kiválasztott emberből. Az angyal három bűvös tárgyat hagyott az Árnyvadászokra: a Végzet Kelyhét, a Végzet Kardját és a Végzet Tükrét. A sorozat kötetei:

 • Csontváros (City of Bones)
  the_mortal_instruments_city_of_bones_1374772614_2013.jpg
 • Hamuváros (City of Ashes)
 • Üvegváros (City of Glass)
 • Bukott angyalok városa (City of Fallen Angels)
 • Elveszett lelkek városa (City of Lost Souls)
 • Mennyei tűz városa (City of Heavenly Fire)

Ezenkívül Clare ír egy a történethez kapcsolódó elő-trilógiát is Pokoli Szerkezetek (The Infernal Devices) címmel. A sorozat kötetei: Az Angyal (Clockwork Angel) A Herceg (Clockwork Prince) A Hercegnő (Clockwork Princess)

A kötetek magyar neveiből - a jobb hangzás miatt - kihagyták a Clockwork, azaz a mechanikus szót.

Főszereplők.

 • Clarissa "Clary" Fray/Morgenstern - árnyvadász
 • Jonathan "Jace" Wayland/Morgenstern/Lightwood/Herondale - árnyvadász
 • Simon Lewis - mondén, majd vámpír, majd árnyvadász - Clary barátja
 • Alexander "Alec" Lightwood - árnyvadász Jace fogadott testvére
 • Isabelle "Izzy" Lightwood - árnyvadász, Jace fogadott testvére
 • Valentine Morgenstern - gonosz árnyvadász - Clary és Sebastian apja
 • Lucian "Luke" Graymark/Garroway - vérfarkas - Clary nevelőapja
 • Magnus Bane - boszorkánymester
 • Jonathan "Sebastian" Christopher Morgenstern - árnyvadász
 • Jocelyn Fairchild/Fray - árnyvadász - Clary édesanyja

 

Előzmények.

A sorozat középpontjában az árnyvadászok állnak kiknek feladatuk, hogy megtisztítsák a Földet a démonoktól. Az ősi legendák szerint az első árnyvadász Jonathan Shadowhunter ezer évvel ezelőtt megidézte Razielt, az angyalt, egy boszorkánymester segítségével. Az angyal a saját vérét emberek vérével keverte össze a Végzet Kelyhében így hozván létre az árnyvadászokat, majd odaadta nekik a végzet ereklyéit (Végzet kelyhe, végzet kardja, végzet tükre), hogy majd azokkal újra megidézhetik őt. A sorozatban az árnyvadászok mellett létezik még négy természetfeletti faj. A négy „alvilági család”: a tündérek, a boszorkánymesterek, a vámpírok és a vérfarkasok. Évszázadokkal ezelőtt háború dúlt az alvilágiak és az árnyvadászok között, később azonban megkötötték a fegyverszünetet mely lehetővé tette a békés együttélést. Egyes árnyvadászok azonban ellenezték a fegyverszünetet. Közülük való az első három könyv főgonosza Valentine Morgenstern is.

http://bit.ly/2302TA8 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 237
Tegnapi: 450
Heti: 687
Havi: 9 300
Össz.: 382 308

Látogatottság növelés
Oldal: VÉGZET EREKLYÉI - A SZÜLETÉSE.
Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem - © 2008 - 2019 - vorospottyos-konyvek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »