Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem

Üdvözöllek a könyvek Világába, kérlek nézz be hozzám, akár válogathatsz kedvedre. Olvasni jó, itt elfelejtheted a gondodat, mert a Könyv Szelleme segit megvigasztalni, csak kérd szívvel. Az Időtlen szerelem Kerstin Gier fantasyjának rajongói oldala.

VÁRATLAN UTAZÁS - ROAD TO AVONLEA.
focim1.jpg

 

 

színes, magyarul beszélő, kanadai tévéfilmsorozat, 1990
avonlei2.jpg
 

 

rendező: Paul ShapiroStuart GillardBruce PittmanEleanor Lindo,Don McBreartyHarvey FrostStephen SurjikWilliam BrayneStefan ScainiAllan KingGraeme Lynch

író: Lucy Maud Montgomery
forgatókönyvíró: Heather ConkiePatricia WatsonDeborah Nathan,Raymond StoreyMarlene MatthewsAvrum JacobsonLaurie Pearson,Janet Maclean
zeneszerző: Hagood HardyJohn WelsmanDon GillisMychael Danna
operatőr: Manfred GuthePeter LuxfordRobert SaadPaul Van der Linden
vágó: Gordon McClellanJames LahtiMichael ToddBen Wilkinson,Mairin Wilkinson

szereplő(k): 

Sarah Polley (Sara Stanley)
Sarah Polley 1979. január 8-án látta meg a napvilágot Torontóban, Kanadában. Édesapja, a brit Michael Polley szakmunkás és színész volt, édesanyja, Diane Polley pedig színésznő és rendezőnő. Diane-nek köszönhető, hogy Sarah is elindult a színészi pályán. Sarah a Toronto’s Claude Watson iskolába járt. 1990-ben édesanyja rákban elhunyt, ez nagyon megrendítette.

1999-ben figyelmet fordított egy új forgatókönyvre, ami a Don't Think Twice címet kapta. Ezután következett az I shout Love, de az igazi áttörés Doug Liman Go! címû filmjével szerezte

2004-ben másodjára nyert Genie Award-ot, az Élet nélkülem című filmmel.

2006-ban készült egy megható film, az Alice Munroe által alapozott novellán, az Egyre távolabb, ahol Oscar-díjra jelölték, Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. 2009-ben Jared Leto mellett szerepelt a Mr. Nobody-ban, Adrien Bory-val pedig a Hibridben. Színészkedni utoljára a Trigger című 2010-es dráma egyik mellékszerepében láthattuk, de ő írta és rendezte a Volt egy tánc című filmet is. 2012-ben megrendezte az Apáim története című dokumentumfilmet.

Ms. Polley, ha nem forgat, rendez, vagy forgatókönyvet ír, férjével David-del és közös lányaukkal, Eve-vel (sz.: 2012. február 7.) próbál egy teljesen hétköznapi életet élni Torontoban.
ÉRDEKESSÉGEK
- Imádja a zombis filmeket.
- Christina Ricci is pályázott a Go-béli szerepére.
- Kedvenc filmje a The Thin Red Line.
- 11 éves volt anyja halálakor.
- Háromszor dolgozott együtt a férjével: Don't Think Twice (1999), Siblings (2004), Away From Her (2006).
- 2003. szeptember 10-én volt az esküvõjük Daviddel.
- Szereti a hokit.
- Négy testvére van: Susanna, John, Mark, Joanna.Jackie Burroughs
 (Hetty King)
Jackie Burroughs 1939-ben született az angliai Lanchashire-ben. Családjával Torontóba költöztek, mikor Jackie 13 éves volt. Branksome Hallba, lányiskolába íratták be, erről így emlékezik: "I was the jolliest girl. I was very straight. I was head girl and reported on the smokers, and I was awful." A Torontói Egyetemen tanult, ahol 1962-ben végzett. A diploma után kezdett el játszani: “I sort of fell into acting after university." A szomszédja, a rendező, René Bonniére, 1963-ban szerepet ajánlott neki egy televíziós showban, amely során sokat tanult, de nagyobb tapasztalatra tett szert a neves Stradfordi Fesztiválon, ahol Shakespeare darabokban tűnt fel. Gyakran játszott kamera előtt is, mint amikor 35 évesen elnyerte “Az öreg hölgy” szerepét az 1974-es Running time c. Filmben. Apró termetével és idő előtti ráncaival sorra játszotta a nálál jóval idősebb öreg hölgyek szerepét.
1982 hozta meg számára az áttörést a The Grey Fox c. filmmel, amely 14 jelölésből 7 kategóriában nyerte el az a kanadai Oscar-díjnak megfelelő Genie-díjat. A következő évben Martin Sheen és Christopher Walken oldalán játszott a Halál zónában.
1985-ben Dorothyt játszotta az Örökzöld c. mini tévésorozatban Joan Allennel és Armand Assantival. Ugyanebben az évben felkérték Amelia Evans szerepére az Anne c. Sullivan filmben, amelyben ismét együtt játszhatott The Grey Fox-beli partnerével, a Matthew Cuthbertet alakító Richard Farnworth-szel. Ezután kapott főszerepet a Váratlan utazás tévéfilm sorozatban, a különc Hetty King szerepére, aki fiatal unokahúgát neveli fel. A történet helyszíne a nagysikerű Anne-ből megismert Prince Edward Szigeten fekvő fikciós kisváros, Avonlea. A Váratlan utazás minden idők legsikeresebb kanadai sorozata lett: 7 éven át vetítették a kanadai CBC-n, és Avonlea címmel az amerikai Disney csatornán. Burroughs 3 Emmy-díjnak ám azonban az 1987-es A Winter Tan –ben nyújtott alakítására a legbüszkébb:  Burroughs elnyerte a a legjobb színésznőnek járó Genie díjat. 2001-ben megkapta a Kanadai Filmakadémia díját, az Earle Grey kitűntetést.Burroughs-nek egy lánya született a The Loving Spoonful nevű zenekar alapítótagjától, Zal Yanovsky-tól. Habár lányuk születése után felbomlott házasságuk, és Zoét apja nevelte fel az onatarioi Kingstone-ban.
Burroughs mostanában mexikói otthona és torontói lakása között ingázik. Spanyolul tanul, és táncórákat vesz, szeret olvasni és oda van a Tai Chiért.egfelelő Gemini kitűntetést nyert.

Read more: http://varatlan-utazas.hupont.hu/5/sarah-polley-es-jackie-burroughs#ixzz3LbX8IKRk

Mag Ruffman (Olivia King Dale)
Mag született 1957-ben. Föbb szerepei a Váratlan utazásban (Olivia King Dale), A nagy per(Sandy), és a Boldog karácsonyt, Miss Kingben (Olivia King Dale) volt.

Forrás: http://starity.hu/sztarok/mag-ruffman/#ixzz3LhHpD5qJ


Zachary Bennett (Felix King)
Zachary Bennett 1980 Február 17-én született Torontóban. Ő a második legfiatalabb gyermek a családban. Testvérei a szintén színész Garreth Bennett, Mairon Bennett, és Sophie Bennett. Legismertebb szerepe Felix King a Váratlan utazás című sorozatban. 

Forrás: http://starity.hu/sztarok/zachary-bennett/eletrajz/#ixzz3LbYtk98l


Gema Zamprogna
 (Felicity King)

Felicity King, Sara csinos és a néha idegesítően tökéletes unokanővére fennhéjázó stílusa mögé rejtette aranyszívét. Gema Zamprogna, Felicitymegformálója már gyerekként a színpad bűvöletében élt koreográfus édesapjának köszönhetően. Nem meglepő, hogy a színészet mellett a táncban is nagy tehetséget árult el. 13 évesen lett a Váratlan utazásegyik főszereplője, aki a sorozat hét éve alatt végig kitartott a nagysikerű széria mellett. 1997-ben diplomázott a Queen’s Egyetem dráma szakán, alapító tagja a Toronto Theatrefront drámacsoportnak.
A színpad mellett táncol és filmekben is játszik, 2002-ben a Késő bosszú című akciófilmben láthatták a magyar nézők Sylvester Stallone oldalán. A 33 évesen is kislányosan bájos színésznő évek óta pilatest oktat, de élete középpontjában a családja áll. Férjével,Daniel Boich-hal egy kislányt és egy kisfiút nevelnekkanadai otthonukban. Ella 2004-ben, a kis Sam pedig 2006-ban született.Lally Cadeau (Janet King)
Lally Cadeau kanadai színésznő, 1948 január 10-én született Burlington-ben, Torontóban. Televíziós szereplései mellett színházban is játszik. Leginkább a Váratlan utazás című sorozatból lehet ismerős, melyben Janet King szerepét játszotta 1990-1996-ig. Feltűnt  (többek között) a Murdoch nyomozó rejtélyei című sorozatban, valamint hangját kölcsönözte az Anne zöld oromban című mesesorozat egyik szereplőjének is. Férje Robin Weatherstone, két fiuk van: Christopher és Bennett.

Forrás: http://starity.hu/sztarok/lally-cadeau/eletrajz/#ixzz3LhIb7Cmd


Cedric Smith
 (Alec King)
Cedric Smith (BournemouthAnglia1943szeptember 21. –) brit származású kanadai színész és zenész. Aki Alec King megformálójaként játszott a Váratlan utazásban.Smith Angliában született 1943-ban. 10 éves volt, amikor Kanadába költözött. 1961-ben otthagyta a középiskolát, hogy egy teljes munkaidős népdalénekes legyen. Tagja volt egy zenei népcsoportnak a Perth County Conspiracy-nak, és írt néhány dalt, amelyeket el is énekelt, és rögzítette a zenekarnak. 1963-ban Daytonban egy Ohioi kávéházban hosszabb ideig fellépett a "Lemon Tree"-be. Egy hatalmas mennyiségű Shakespeare sorozatok között olvasott. Népi énekesként Main St Hamiltonban egy kávéházban énekelt az "Ebony Knight"-ba a hatvanas évek közepén. A "Black Swan"-ni előadásokon is részt vett, a Theater in Stratfordban, 1967 és 1968 között.

Színészi pályafutását 1975-ben kezdte, a Peep Show c. filmsorozatban. 1993-ban Smith a legjobb színésznek járó Gemini-díjat nyerte el a folyamatos drámai szerepéért, amit Alec King megformálójaként alakított a Váratlan utazás c. filmsorozatban. De még számos filmben és filmsorozatokban is játszott, mint mellékszereplő.

Született egy fia 1993-ban, Darcy Montgomery Smith. Felesége Catherine Disher, aki Jane Greyt játszotta az X-Menben. Később el is váltak.

Michael Mahonen (Gus Pike)
A jóképű kanadai színész már a 26. évében járt, amikor a sorozat készítői kiválasztották Gus Pike, az árva tinédzser fiú szerepére, aki kóborlásai során jut elAvonlea-be. Bár eredetileg csak két epizódban akarták szerepeltetni, alakítása olyan meggyőző volt, hogy állandó helyet kapott a szériában, sőt, később ő lett az időközben gyönyörű ifjú hölggyé serdült Felicity férje. Michael fiatal korában egyáltalán nem érdeklődött a színészet iránt, kifejezetten untatta a dolog, csak egy tanára biztatta, hogy próbálkozzon meg vele. Ő azonban inkább kosárlabdázott, később kertészkedésből, alkalmi munkákból élt, építkezéseken dolgozott, mígnem úgy döntött, szerencsét próbál a színpadon.


Patricia Hamilton
 (Rachel Lynde)

Colleen Dewhurst
 (Marilla Cuthbert)
Colleen Dewhurst 1926. június 3-án született Montrealban, de gyermekkorát az Egyesült Államokban töltötte. New Yorkban tanult és 1947-ben feleségül ment James Vickery-hez, egyik diáktársához. A következõ tíz évet többnyire a helyi színházakban töltötte, így ismerkedett meg 1958-ban George C. Scott-tal. Egymásba szerettek. Colleen elvált Jamestõl, George pedig a feleségétõl, hogy 1959-ben összeházasodjanak.
   Az igazi sikert 1974-ben aratott a Moon for the Misbegotten c. darabban nyújtott kiemelkedõ alakításáért. Habár ezek után szép sikereket ért el a tévé- és mozifilmekben, nem távolodott el örök kedvencétõl, a szinháztól sem, gyakran visszatért és nemcsak mint színész, hanem mint rendezõ is.  
   1965-ben elvált George C. Scott-tól, de nemsokára ismét egybe keltek, ám 1972-ben megintcsak elváltak. Két fiuk született: Alexandra, aki drámaíró és színigazgató; és Campbell, aki színészként mûködik. Egyébként Campbell szerepelt a Dying Young c. filmben édesanyjával, Colleen-nel.
   Amikor Kevin Sullivan elkezdte az Anne of Green Gables-hez válogatni a szereplõket, Marilla szerepére rögtön Colleent gondolta, aki a forgatókönyv elolvasása nélkül rögtön igent mondott a szerepre, ugyanis az Anne of Green Gables volt az a könyv, amelyiket édesanyja kiskorában olvasott neki. A forgatás alatt kétszer is újraolvasta a könyvet, Montgomery publikált leveleivel együtt. Ezeket nagyon érdekesnek tartotta, és megjegyezte hogy az írónõt is szívesen eljátszaná.
   Gyakran szerepelt a Váratlan utazás soroaztban is, szintén Marilla szerepében, és játszott a Murphy Brown címû sorozaban, amelyért megkapta a harmadik Emmy-díját. 45 éves pályfutása alatt összesen négy Emmy-díjjal, két Gemini-díjjal és két Tony-díjjal jutalmazták.
   1985 és 1991 között elnöke volt az Actor’s Equity-nek, ami az ameikai színházak szövetsége.
   Élete utolsó évét egy farmon töltötte South Salem-ben, a nyarat pedig a Prince Edward-szigeten töltötte.
   1991. augusztus 22-én Észak-Amerika egyik legkedveltebb és legjobb színésznõje rákban elhunyt.

Forrás: http://starity.hu/sztarok/colleen-dewhurst/eletrajz/#ixzz3LhLVAuoz


Rosemary Dunsmore (Abigail MacEwan)
Harmony Cramp (Cecily King)
Kyle Labine (Davey Keith)
R.H. Thomson (Jasper/Jeremiah Dale)
Jim Mezon (John Elliot)
Jaimz Woolvett (Booth Elliot)
Stockard Channing (Viola Elliot)
Terri Hawkes (Charlotte Ames)
Janet-Laine Green (Eliza Pike)
Don Francks (Abe Pike)
Frances Hyland (Louisa Banks)
Heather Brown (Izzy Pettibone)
Molly Atkinson (Cecily King)
Shane Meier (Louie)
Faye Dunaway (Polenska grófnő)
Graham McPherson (Dr. Snow)
Mairon Bennett (Colleen Pritchard)
David Ferry (Stuart McRae)
Barbara Hamilton (Eulalie Bugle)
Andrea Morris (Hannah Hubble)
Sally Cahill (Trissie / Melusina)
Dianne Wiest (Lillian Hepworth)
Marilyn Lightstone (Muriel Pettibone)
Catherine Fitch (Selena Dale)
Ian D. Clark (Simon Tremayne)
Frank Pellegrino (Rizelli professzor)
Michael York (Ezekiel Crane)
Christopher Reeve (Robert Rutherford)
John Neville (Percy Methley)
Meg Tilly (Evelyn Grier)
Treat Williams (Zak Morgan)

Váratlan utazás - Díjak és jelölések

1992 - Emmy-díj - a legjobb színész dráma sorozatban (Christopher Lloyd)
1992 - Emmy-jelölés - a legjobb színésznő dráma sorozatban (Kate Nelligan)

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 237
Tegnapi: 450
Heti: 687
Havi: 9 300
Össz.: 382 308

Látogatottság növelés
Oldal: VÁRATLAN UTAZÁS-FILM
Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem - © 2008 - 2019 - vorospottyos-konyvek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »