Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem

Üdvözöllek a könyvek Világába, kérlek nézz be hozzám, akár válogathatsz kedvedre. Olvasni jó, itt elfelejtheted a gondodat, mert a Könyv Szelleme segit megvigasztalni, csak kérd szívvel. Az Időtlen szerelem Kerstin Gier fantasyjának rajongói oldala.

Csontváros.


A történet főszereplője Clary egy, az édesanyjával élő Brooklyni lány. Egyik éjjel a Pandemonium nevű New York-i klubban gyilkosság szemtanúja lesz. Az elkövetők három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser. Így találkozik először az árnyvadászokkal, köztük az angyali külseje ellenére, igazi bunkó módjára viselkedő Jace-el is. Ámde a jelek szerint rajta kívül senki sem látja a különös idegeneket.

Másnap ismét találkozik Clary a fiúval aki felajánlja, hogy elviszi az otthonukba. New Yorkban az árnyvadászok otthona az Intézet. Ekkor kap egy kellemetlen telefonhívást az édesanyjától. Hazatérve a lakásában Claryt megtámadja egy szörnyű lény méghozzá egy ˝"falánk démon". A lány azonban legyőzte a Jacetől elvett eszközzel, a szenzorral. Mivel súlyosan megsérült, így az őt utolérő fiú elviszi a lányt az Intézetbe. Meggyógyítja az ottani nevelő Hodge Starkweather, aki Jace és a fiút örökbefogadó-testvéreinek Alec és Isabelle Lightwoodnak a tanára.

Mivel a természetfeletti lényeket egyszerű emberek nem láthatják, felmerül a kérdés vajon, hogyan tett szert egyszer-csak Clary a Látásra. Clary az édesanyja régi barátjánál Luke-nál próbál válaszokat keresni ámde Jace-szel majdnem összeütközésbe kerülnek két körözött árnyvadásszal. Az ő nevüket meghallva jön rá Hodge, hogy Clary édesanyja nem más, mint az a Jocelyn Fairchild, aki régen Valentin felesége volt. Sok más árnyvadásszal együtt tagjai voltak egy társaságnak a Körnek. Ő volt az aki elvitte a Végzet Kelyhét, hogy Valentine ne tehesse rá a kezét. Ámde rejtély, hogy hova tűnhetett Valentine és a kehely. Úgy döntenek megpróbálják Clary emlékei közt ráakadni a titok nyitjára. Segítséget kérnek a Néma Testvérektől (ők olyan árnyvadászok akiknek a különleges tehetségük a telepátia). Egyetlen nevet sikerül találniuk. Magnus Bane. Kiderítik, hogy ő Brooklyn Fő Boszorkánymestere. Egy általa rendezett bulin keresik fel, hogy magyarázatot kérjenek a történtekre.

Kiderül, hogy ő volt az aki édesanyja kérésére módosította Clary emlékeit, de sajnos ennél többet ő sem tud mondani. A partin Simon megiszik egy tündér italt amitől patkánnyá változik és magával viszi egy vámpír aki szintén a bulin volt. Clary és Jace Simon segítségére siet a vámpírok szállodájába. Harcba bonyolódnak a klán vezérével Raphaellel. Váratlanul vérfarkasok sietnek a segítségükre, így végül mind sikeresen megmenekülnek.

Az Intézetben Clary és Alec összevesznek a történtek miatt, majd éjjel az Intézet kertjében Jace megcsókolja Claryt. Később Clary váratlanul rájön, hogy hova rejtette el édesanyja a kelyhet. Elmennek, hogy megszerezzék, de egy Nagyobb Démon támad rájuk. Alec súlyosan megsérül, de Magnus Bane meggyógyítja, mikor visszatérnek az Intézetbe. Kiderül azonban, hogy Hodge Valentinnak dolgozott és elárulva őket átadja neki a kelyhet majd elmenekül, Valentine pedig valamiért Jace-t is magával viszi. Clary üldözni kezdi Hodge-ot, de elrabolják. Felébredve megtudja, hogy Luke vitte magával a saját biztonsága érdekében, sőt az is kiderül, hogy Luke vérfarkas. Luke falkája segítségével Valentin után indulnak, de az őrei rajtuk ütnek.

Rátalálnak Clary kómában fekvő édesanyjára, majd Jace-re is. Kiderül azonban, hogy Jace és Clary testvérek és Valentine az apjuk. Rátámadnak, de Valentine elmenekül a Kehellyel. Visszatérnek az Intézetbe, ahol Alec már meggyógyult. Clary és Jace azonban elkeseredettek, hiszen Valentine megszökött, ők pedig soha nem lehetnek egymáséi.the_mortal_instruments_city_of_bones_1374772614_2013.jpg

 

 

 

A végzet ereklyéi: Csontváros

(The Mortal Instruments: City of Bones, 2013)

 

Clary Fray tinédzser, akinek az élete gyökeresen megváltozik, amikor a Pandemonium nevű klubban szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Nem sokkal az eseményt követően anyját elrabolja egy Valentine nevű férfi. Clary nyomozni kezd a tettes után, s közben különös dolgok derülnek ki a múltjából, s olyan változást idéz elő benne, amitől anyja mindig is óvni próbálta őt.


Nemzet: amerikai, német
Stílus: akció, kaland, vámpír
Magyar mozibemutató: 2013. augusztus 29.
Amerikai bemutató: 2013. augusztus 23.

A végzet ereklyéi: Csontváros stáblista

 

 

Szereplők:
Lena Headey
Jocelyn Fray

Lily Collins
Clary Fray

Jonathan Rhys-Meyers
Valentine Morgenstern

Kevin Durand
Emil Pangborn

Jared Harris
Hodge Starkweather

Jamie Campbell Bower
Jace Wayland

Robert Sheehan
Simon Lewis

Kevin Zegers
Alec Lightwood

Aidan Turner
Luke Garroway

Jemima West
Isabelle Lightwood

CCH Pounder
Madame Dorothea

Godfrey Gao
Magnus Bane

Robert Maillet
Samuel Blackwell

Stephen R. Hart
Jeremiah testvér

Harry Van Gorkum
Alaric

Chris Ratz
Eric

Elyas M'Barek
 
rendezte
Harald Zwart

producer
Don Carmody
Robert Kulzer
Michael Lynne (ügyvezető)
Martin Moszkowicz (ügyvezető)
Dylan Sellers (ügyvezető)
Robert Shaye (ügyvezető)

forgatókönyv
Cassandra Clare
I. Marlene King
Jessica Postigo

fényképezte
Geir Hartly Andreassen

látványtervezés
Francois Seguin
Anthony A. Ianni (díszlet)

jelmez
Gersha Phillips

egyéb...
Stephanie Corsalini (szereposztás)

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 455
Heti: 2 193
Havi: 8 001
Össz.: 381 009

Látogatottság növelés
Oldal: A VÉGZET EREKLYÉI 1. A CSONTVÁROS.
Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem - © 2008 - 2019 - vorospottyos-konyvek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »