Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem

Üdvözöllek a könyvek Világába, kérlek nézz be hozzám, akár válogathatsz kedvedre. Olvasni jó, itt elfelejtheted a gondodat, mert a Könyv Szelleme segit megvigasztalni, csak kérd szívvel. Az Időtlen szerelem Kerstin Gier fantasyjának rajongói oldala.

Az öreg halász és a tenger

(The Old Man and the Sea, 1990)

 

Már 84 napja, hogy az öreg halász, Santiago nem fogott semmit. Kétségbeesésében úgy dönt: egyedül vág neki a tengernek, hátha így mellészegődik a szerencse. Hosszú, őrjítően magányos napok után váratlanul kapást jelez a csali, és egy hatalmas erő vontatni kezdi a csónakot. Ezzel kezdetét veszi a napokig tartó elkeseredett küzdelem a halász és a hal között, amelynek végén a hatalmas narvál előbukkan a tenger mélyéből, és Santiago összeszedve minden erejét, - le is döfi szigonyával. Az ereje fogytán lévő, végletekig kimerült halász csónakja oldalához köti zsákmányát, és büszkén, vitorlát bontva indul haza, ám a dögszag odacsalja a környék vérszomjas cápáit, és elkezdődik a végső harc a halász és az óceán ragadozói között...


Nemzet: brit
Hossz: 93 perc

Az öreg halász és a tenger stáblista

 

 

Szereplők:
Anthony Quinn
Santiago

Gary Cole
Tom Pruitt

Patricia Clarkson
Mary Pruitt

Joe Santos
Lopez

Valentina Quinn
Angela

Francesco Quinn
fiatal férfi

Paul Calderon
Anderez

Sully Diaz
Maria

Manuel Santiago
Gomez

Alexis Cruz
Manolo
 
rendezte
Jud Taylor

forgatókönyv
Ernest Hemingway (történet)
Roger O. Hirson

producer
Norman Foster (társ)
Robert E. Fuisz
William F. Storke (ügyvezető)

fényképezte
Tony Imi

vágó
Fredric Steinkamp

zene
Bruce Broughton

látványtervezés
Malcolm Middleton
Leslie Tomkins (díszlet)
Ian Whittaker (szerkesztő)

jelmez
Ann Hollowood

egyéb...
Lynn Kressel (szereposztás)


A mű egy rövid bevezetővel indul, mely elmondja mindazt, ami eddig történt: „A halász már öreg volt, kis csónakján egyedül halászott a tengeren, a Golf-áramlat mentén, s immár nyolcvannégy napja, hogy nem fogott semmit. Eleinte, negyven napig egy fiú is vele ment mindig. De aztán, hogy negyven napig nem fogtak semmit, a fiú szülei azt mondták, hogy az öreg most már igazán és végérvényesen salao, ami a legsúlyosabb szó a balszerencsés emberre, úgyhogy a fiú, parancsukra, ettől fogva egy másik hajóval ment halászni, és fogtak is mindjárt az első héten három nagy halat.”

A fiú azonban nem csak ezt a negyven napot töltötte az öreggel. 5 éves volt, amikor Santiago először kivitte magával a tengerre, s azóta elválaszthatatlan jó barátok lettek. A fiú, ahogy telt az idő egyre inkább gondoskodott az idősödő Santiagóról. Élelmet, kávét, újságot vitt neki minden nap, s kedvenc beszédtémájuk a baseball

 
A nagy hal, a marlin

85. napon a halász immár magában evez ki a tengerre, messzire megy, mert eljött az ősz, a nagyhal ideje. Az óceánon a fregattmadár jelezte számára, hogy nagy zsákmányt rejt a víz mélye. A sejtése beigazolódott. Horgára akadt egy nagy hal, amely jó két napon át vonszolja őt csónakostul. A harmadik napon sikerül elejteni a zsákmányt, s megindul a hazasegítő passzátszél is. Ám jönnek a cápák, melyek közül jó néhányat hősies küzdelemben megöl Santiago, a partra azonban már mégis csak a nagy hal csontvázával tér vissza. Kezei tönkrementek a hal súlya alatt, szervezetét igen megviselte a tengeri kaland. Manolin, az érte aggódó fiú szinte sírva fakad, amikor meglátja állapotát. Kávét hoz neki, őrzi álmát, s kijelenti, hogy ismét együtt fognak halászni, mert még nagyon sokat kell tanulnia az öregtől. Santiago azonban már alszik, s ismét oroszlánokkal álmodik, mint eddig szinte minden éjjel életében.

Santiagón külsőre is igen látszottak az öregség jelei: teste elgyötört volt, válla széles a rengeteg munkától, arcát a nap sütötte barnára, bal keze órákon át zsibbadt, mégis tartotta a halat, testén egymást érték a kötél vágta sebek, a kevés alvás miatt beszéde zavarodott volt, hangos beszédével pedig magányosságát igyekezett legyőzni.

A sátán kutyája

(The Hound of the Baskervilles, 1959)

 

Különös haláleset ügyében keresik fel Sherlock Holmes-t. A nemrégiben elhunyt Sir Charles Baskervilles végrendeletének gondozója egy furcsa, régi papirosra lelt. Az írás szerint Baskerville lakóit immár kétszáz éve átok sújtja: azóta, hogy a kastély hajdani urát Hugo De Baskerville-t egy sátáni külsejű kutya szétmarcangolta a birtok közeli lápban. A legenda szerint a kutya azóta is kísérti a család tagjait. Habár a nemrégiben elhunyt Sir Charles Baskerville halálát szívbénulás okozta, amikor hajnalban rátaláltak, eltorzult vonásaiból látható volt, hogy iszonyú félelem rántotta görcsbe a szívét. Sir Charles megszállottan hitt a legendában és éjszakánként hallotta is a kutya eszelős üvöltését a láp felől. Akkor még a doktor is úgy vélte, mindez egy gyenge egészségű idős ember beteges képzelgése. De most már nem annyira bizonyos ebben... Ráadásul Sir Henry Baskervilles, a család utolsó sarja, alighogy megérkezik Dartmoorba, rejtélyes üzenetet kap, melyben egy ismeretlen arra figyelmezteti, ha kedves az élete, jobb, ha távol tartja magát Dartmoortól. Nem sokkal azután, hogy megérkezik a Baskervilles kastélyba, furcsa fények villannak fel a láp felől, s felhangzik egy hátborzongató üvöltés... Sir Sherlock Holmes fogja kideríteni, hogy vajon miféle szerzet lehet a Sátán kutyája?


Nemzet: brit
Stílus: krimi
Hossz: 87 perc


A sátán kutyája stáblista

 

Szereplők:
Peter Cushing
Sherlock Holmes

Andre Morell
Doctor Watson

Christopher Lee
Sir Henry

Marla Landi
Cecile

David Oxley
Sir Hugo

Francis de Wolff
Dr. Mortimer

Miles Malleson
Bishop

Ewen Solon
Stapleton

John Le Mesurier
Barrymore

Helen Goss
Mrs. Barrymore

Sam Kydd
Perkins

Michael Hawkins
Lord Caphill

Elizabeth Dott
Mrs. Goodlippe

Ian Hewitson
Lord Kingsblood
 
rendezte
Terence Fisher

forgatókönyv
Arthur Conan Doyle (történet)
Peter Bryan

producer
Michael Carreras (ügyvezető)
Anthony Hinds

fényképezte
Jack Asher

vágó
Alfred Cox

zene
James Bernard

látványtervezés
Bernard Robinson

 

 

A sátán kutyája
(The Hound of the Baskervilles)
2000-es kanadai televíziós film
Rendező Rodney Gibbons
Producer Irene Litinsky
Alapmű Sir Arthur Conan Doyle - A sátán kutyája
Műfaj bűnügyi film
Forgatókönyvíró Joe Wiesenfeld
Főszerepben Matt Frewer
Kenneth Welsh
Zene Marc Ouellette
Operatőr Eric Cayla
Vágó Vidal Béique
Jelmeztervező Renée April
Díszlettervező Diane Gauthier
Josée Pilon
Gyártás
Gyártó Muse Entertainment Enterprises
Canadian Film or Video Production Tax Credit
Canadian Television
Hallmark Entertainment
Ország  Kanada
Nyelv angol
Játékidő 87 perc
Forgalmazás
Bemutató kanadai 2000.október 28.
Eredeti adó Odyssey Network
Korhatár 16 éven aluliaknak nem ajánlott
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 207
Tegnapi: 450
Heti: 657
Havi: 9 270
Össz.: 382 278

Látogatottság növelés
Oldal: MEGFILMESÍTETT KÖNYVEK 25
Vörös pöttyös könyvek rajongói oldala - Vörös pöttyös? Szeretem - © 2008 - 2019 - vorospottyos-konyvek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »